Home


Ανακοίνωση

Από τις διευθύνσεις των δύο σχολείων του σχολικού συγκροτήματος ανακοινώνεται
ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα
12/9/2022 στις 08:30
. Οι μαθητές μας θα προσέλθουν με τις τσάντες τους καθώς
θα τους διανεμηθούν τα διδακτικά βιβλία. Στις 09:30 τα παιδιά θα αποχωρήσουν.

 

Οι διευθυντές του σχολικού συγκροτήματος

Τα Αχτύπητα Πεμπτάκια!!!

Οι μαθητές του Ε΄2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου με την υπεύθυνη δασκάλα τους κα. Γραμματικού Χριστίνα έφτιαξαν το δικό τους εκπαιδευτικό padlet και ανάρτησαν πλούσιο υλικό από την σχολική χρονιά 2021-22. Δημιούργησαν ατομικές και ομαδικές εργασίες σε word και powerpoint αξιοποιώντας τις γνώσεις τους από το μάθημα της πληροφορικής με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Νίκο Ιωαννίδη. Επέλεξαν τα αγαπημένα τους τραγούδια. Παρουσίασαν όμορφες στιγμές από τις σχολικές εκδηλώσεις, δράσεις και εκπαιδευτικές εκδρομές. Κλείνοντας τη χρονιά με πολλά χαμόγελα και ευχάριστες αναμνήσεις το Ε΄2 μας εύχεται καλό καλοκαίρι!!!
Πατώντας πάνω στον σύνδεσμο μπορείτε και εσείς να επισκεφτείτε…  ΕΔΩ

ΟΙ  ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ  ΜΑΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ !

1η δράση: Διάσωση νεοσσού Τα παιδιά του σχολείου μας βρήκαν στον χώρο των πεύκων έναν νεοσσό που είχε πέσει από τη φωλιά του. Με προσοχή τον μετέφεραν στο γραφείο των δασκάλων, όπου τοποθετήθηκε σε σκεύος με πευκοβελόνες. Στη συνέχεια, η κα Γραμματικού Χριστίνα και η κα Μερτζανοπούλου Πόπη ήρθαν σε επικοινωνία με τη «Δράση για την Άγρια ζωή», έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που βρίσκεται στο Καλοχώρι. Ο κος Καλαϊτσίδης Σταύρος μετέφερε τον νεοσσό στις εγκαταστάσεις τους. Μετά από λίγο καιρό μας ενημέρωσαν ότι ο νεοσσός είναι δεντροσπουργίτι  και μεγαλώνει με τη φροντίδα που χρειάζεται!
2η δράση: Υιοθεσία αδέσποτης γάτας Το σχολικό μας συγκρότημα επισκέπτεται καθημερινά μια αδέσποτη γάτα της γειτονιάς. Το Γ1 με υπεύθυνο τον κο Καλαϊτσίδη Σταύρο και το Γ2 με υπεύθυνη την κα Μερτζανοπούλου Πόπη, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν, ώστε να βοηθηθεί το ζώο και να κυκλοφορεί στην αυλή με ασφάλεια. Συγκέντρωσαν χρήματα και ήρθαν σε επικοινωνία με κτηνίατρο της περιοχής. Δύο εθελοντές μετέφεραν τη γάτα στο κτηνιατρείο, όπου της έγινε στείρωση και αποπαρασίτωση. Μετά τη νοσηλεία της, απελευθερώθηκε. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να της προσφέρουν τροφή και φροντίδα!

 

1ο και 14ο Δημοτικά σχολεία Ευόσμου

Αγαπητά μας παιδιά και γονείς,

Το σχολείο μας, για τη βελτίωση των σχέσεων των παιδιών και την αντιμετώπιση της Βίας, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα τραγούδι!!!

Μαθαίνουμε τραγουδώντας ότι:

1.Πρέπει να μάθουμε να ελέγχουμε τον θυμό μας!

2.Οι διαφωνίες  λύνονται πάντα με συζήτηση και ευγένεια!

3.Ενδιαφερόμαστε ο ένας για τον άλλο!

4.Η ζωή μας είναι ομορφότερη με φίλους!

5.Η αγάπη, ο σεβασμός, η ισότητα είναι αρχές που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη!

Ας γίνει αυτό το τραγούδι… ο ύμνος της φιλίας μας!

  • Διαβάστε τους στίχους!
  • Ακούστε το τραγούδι!
  • Τραγουδήστε μαζί μας!

Μουσική επιμέλεια: Νευρίδης Χρήστος

Τραγούδι: Κατζούρη Μαρία

Στίχοι: Μουτρουπίδου Μαρία

(Έγινε  διασκευή από το παραδοσιακό τραγούδι: Χορέψετε- χορέψετε)

Το   «ΟΧΙ»   μας   στη    ΒΙΑ!!!

 

Σε όλους φέρομαι σωστά κι ευγενικά μιλάω!

Ελέγχω πάντα τον θυμό, στους άλλους δεν ξεσπάω!

Παιδί, αν βλέπω μοναχό, το παίρνω στην παρέα!

Το διάλειμμα ευχάριστα θα το περνάμε ωραία!

 

Δεν προσβάλλω, δε χτυπώ όλους όσους αγαπώ!

Εν δυνάμει φιλαράκια είναι όλα τα παιδάκια!

Κι αν ποτέ μου πληγωθώ, θα μιλήσω στο λεπτό!

Άλλοι πάντα θα βρεθούν να μου συμπαρασταθούν!

 

Τον δρόμο προς την Αρετή, εγώ, θ’ ακολουθήσω!

Εγωισμούς και πείσματα ξωπίσω θα τ’ αφήσω!

ΙΣΟΤΗΤΑ και ΣΕΒΑΣΜΟΣ αρχές για τη ζωή μας!

Και μια μεγάλη αγκαλιά γίνεται η αυλή μας!

 

Το φωνάζω δυνατά σε μεγάλους και παιδιά:

«Πιο ωραία εμείς θα ζούμε, άμα συμφιλιωθούμε!»

Τι κι αν είμαστε μικροί, η φωνή μας θ’ ακουστεί!

«ΟΧΙ!»  Λέμε εμείς στη ΒΙΑ, μέσα κι έξω στα σχολεία!

Τι κι αν είμαστε μικροί, η φωνή μας θ’ ακουστεί!

«ΟΧΙ!»  Λέμε εμείς στη ΒΙΑ, μέσα κι έξω στα σχολεία!

 

«ΟΧΙ! ΟΧΙ! ΟΧΙ! ΟΧΙ!»


Παραδόθηκε στο σχολικό μας συγκρότημα ο 1ος Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής μέσα από τη δράση:

«Δώσε αξία στα καπάκια σου!»

 

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, κος Κλεάνθης Μανδαλιανός, παρέδωσε στους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων του 1ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου τον 1ο απινιδωτή, ως ανταποδοτικό όφελος της εκστρατείας συλλογής καπακιών.

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα:

  • Της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
  • Της Τοπικής Κοινότητας Ευόσμου
  • Των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου.

Για τη στήριξη και τον συντονισμό της δράσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα:

  • Την κα Αλεξάνδρα Κορωνίδου ( Πρώην Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου και πρώην Διευθύντρια του 1ου Δημ.Σχ. Ευόσμου)
  • Τον κο Παναγιώτη Φωτιάδη (Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ευόσμου)
  • Την κα Μαρία Γκαγκανιάρη (Σύμβουλο Τοπικής Κοινότητας Ευόσμου)
  • Τον κο Θεόδωρο Νεοχωρλή (Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημ.Σχ. Ευόσμου)

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Γεώργιος Σταυρίδης.

Εκπρόσωποι της οργάνωσης: “KIDS SAVE LIVES-Τα παιδιά σώζουν ζωές” πραγματοποίησαν ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις του KSL , έγινε επίδειξη του τρόπου λειτουργίας του απινιδωτή και της χρήσης της εφαρμογής iSAVElives. Ακολούθησε συζήτηση για εκπαίδευση και πιστοποίηση BLS εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών με σκοπό να προστεθεί και το δικό μας σχολικό συγκρότημα στη λίστα του πανελλήνιου δικτύου.

Με την εντυπωσιακή ανταπόκριση πολιτών, σχολείων και επιχειρήσεων καλλιεργείται η ευαισθητοποίηση για θέματα περιβάλλοντος και υγείας.   Η δράση: «Δώσε αξία στα καπάκια σου!» συνεχίζεται…

Τους ευχαριστούμε θερμά όλους!

 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

Στα πλαίσια των εργαστήριων δεξιοτήτων τα παιδιά του ΣΤ΄2 ασχολήθηκαν, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, με την ιστορία του Ευόσμου, του τόπου που μεγαλώνουν και είναι ο τόπος  καταγωγής των γονιών και των προγόνων  των περισσότερων μαθητών. Μάθαμε για τους πρώτους κατοίκους με το όνομα Χαρμάνκιοϊ, τις ασχολίες τους και την καθημερινότητά τους. Μετά τα παιδιά παρουσίασαν την ιστορία των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν από τον Κουκλουτζά, προάστιο της Σμύρνης. Παρουσιάστηκε η ιστορία των εκκλησιών της πλατείας του σχολείου μας όπως και του δημαρχείου. Στο τέλος παρουσίασαν τη ζωή στον Εύοσμο σήμερα
Κείμενο: Χατζηαναστασίου Αικατερίνη.

 
ΦΙΛΙΑ- eTwinning

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ’ 2 γνώρισαν για πρώτη φορά το eTwinningτο οποίο είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης και είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να αναπτύξουν σχέδια, να μοιραστούν και εν ολίγοις να νιώσουν ότι αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής μαθησιακής κοινότητας στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά μέσα από το απολύτως ασφαλές και φιλικό περιβάλλον του εν λόγω προγράμματος, μαθητές και εκπαιδευτικοί από 20 τάξεις από 15 σχολεία γνωρίστηκαν μεταξύ τους, μίλησαν για τα ενδιαφέροντά τους, αντάλλαξαν σκέψεις, ιδέες και εμπειρίες. Καθώς πλησίαζαν τα Χριστούγεννα αντάλλαξαν τις ανάλογες ευχές μέσω ενός padlet. Στο εργαστήριο Πληροφορικής δημιούργησαν και αποτύπωσαν σε ένα αρχείο Google Drive τις ιδέες, τις σκέψεις τους και τους τρόπους εκδήλωσής τους σχετικά με τη “Φιλία”.
Κάνοντας χρήση του γνωστού μας Webex πραγματοποίησαν τηλε – συνάντηση με τα παιδιά από τα υπόλοιπα σχολεία κάτι που έδωσε μεγάλη αμεσότητα στο εγχείρημα αυτό.
Κατά την προετοιμασία μας πριν από το ραντεβού μέσω Webex, φτιάξαμε μια ομαδική αφίσα και γράψαμε πάνω σε μπαλόνια τις λέξεις – κλειδιά για τη “Φιλία”. Κάθε παιδί είχε το δικό του μπαλόνι με την αντίστοιχη λέξη και τα παρουσίασε στις συναντήσεις μας στις 14 και 15 Μαρτίου 2022.
Όλη η διαδικασία αποτέλεσε μια ιδιαίτερα απολαυστική εμπειρία από την αρχή ως το τέλος για το σύνολο των παιδιών του Στ’ 2.
Κλείνοντας να αναφέρω πως η συμβολή και η συμμετοχή του κυρίου Ιωαννίδη Νικολάου, του δασκάλου πληροφορικής του σχολείου μας, υπήρξε ιδιαίτερα καθοριστική /σημαντική. Τον ευχαριστώ θερμά!
Κείμενο : Χατζηαναστασίου Αικατερίνη
1ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Δεν υπάρχει παιδί που μισεί το διάβασμα. Υπάρχουν μόνο παιδιά που δεν έχουν βρει το κατάλληλο βιβλίο.

~ Frank Serafini


τΟ σχολειΟ μασ
Καλώς ήρθατε στον δικτυακό τόπο του 1ου Δημοτιού Σχολείου Ευόσμου !!!

“…το σχολείο μας είναι το πρώτο σχολείο που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Ευόσμου. Εγκαινιάσθηκε και λειτουργεί από το 1950 περίπου στον ίδιο χώρο. Διαθέτει αρκετά μεγάλη αυλή με πολλά δέντρα (πεύκα), ανοιχτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) και κλειστό γυμναστήριο το οποίο χρησιμοποιείται και από τον Δήμο Ευόσμου για διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Από το έτος 2002 λειτουργεί στο σχολείο μας και αίθουσα υπολογιστών για τους μαθητές.”

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ SCRATCH

…από την συμμετοχή μας στο “3o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιχνιδιού στο Scratch” για το σχολικό έτος 2016-17 με το έργο “ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ”

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
Βραβείο Scratch

Ιστορία των σχολείων μας

ΜΑΘΗΤΕΣ

Στα Σχολεία μας λειτουργούν 21 τμήματα με περίπου 500 παιδιά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Στα Σχολεία μας δραστηριοποιούνται δύο Σύλλογοι Γονέων με σχεδόν 300 μέλη

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Υπάρχουν 24 αίθουσες διδασκαλίας και βιβλιοθήκη

…οι φωτογραφίες μας

Τα σχολεία μας στον Αγροτικό Αστέρα !

                                                        ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε την Διοίκηση και όλο το προσωπικό των Αθλητικών  Εγκαταστάσεων του Αγροτικού Αστέρα Ευόσμου για την ευγενή παραχώρηση του χώρου (του γηπέδου) στα 1ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου.

Οι μαθητές μας  για 2 εβδομάδες συμμετείχαν με μεγάλη χαρά σε αθλητικές εκδηλώσεις των Γυμναστών των σχολείων, πηγαίνοντας κατά τάξεις για άθληση στο γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα και τηρώντας με συνέπεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο ενθουσιασμός των μαθητών μας ήταν απερίγραπτος !  

Κείμενο : Μιχαήλ Τοκατζόγλου – Δντης 1ου Δ.Σχ. Ευόσμου